Smørrebrød med hønsesalat og frisk honningtrøffel
Smørrebrød med hønsesalat og frisk honningtrøffel
Her får du en bid af Danmark, men beriget med den fantastiske smag af honningtrøflen.
Gør dit smørrebrød Michelin-værdigt ved at tilføje denne utrolige ingrediens for at forbedre smagen af den cremede kylling yderligere. Husk at hvidvin går forrygende til denne ret.
Det skal du bruge:
- 2 kyllingebrystfillet
- 5 hele pebberkorn
- 2 lauerbærblade
- 4 hvide asparges
- 4 skiver af dit favorit rugbrød
- 1 citron
- 2½ dl græsk yoghurt
- 1½ dl mayonnaise
- Lidt haveurter (feks. purløg eller dild)
- Salt og pebber
- Frisk honningtrøffel
Sådan gør du:
Kog kyllingefillet i en saucepande over lav varme, med vand, pebberkorn og lauerbærdblade, i 15 min. Når kyllingen er færdigkogt, hældes vandet fra, og kyllingefilleterne sættes til side for at afkøle.
Skræl asparges og skær dem i 3 cm lange tynde skiver. Læg dem i en gryde med kogende vand i 2 min. Derefter skal de afkøles i iskoldt vand og duppes tørre med køkkenrulle eller et rent hviskestykke.
For at lave citronmayonaisen, blandes først yoghurt med mayonaise. Derefter presses citronsaften ned i skålen med moyonaiseblandingen og revet citronskal tilsættes. Alt blandes godt og krydres til med salt og pebber.
Skær de kolde kyllingefileter i små tern og vend dem i citronmayonaisen, sammen med de hvide asparges.
Rist rugbrødet i en toaster eller kort i ovnen, og smør det med den færdige hønsesalat. Tilsæt urter efter eget valg. Retten afsluttes med frisk revet honningtrøffel på toppen.
Velbekomme!