Hummer med trøffel for to
Her får du opskriften på en udsøgt og eksklusiv ret, som kan imponere selv de største madelskere.
Gør din hummer Michelin-værdig ved at tilføje denne utrolige ingrediens for at forbedre smagen af den eksklusive hummer yderligere. Husk at hvidvin eller champagne går forrygende til denne ret.
Det skal du bruge:
-
1 hummer (5-600 gram
-
500 gram koldt smør
-
1 dl tør hvidvin
-
0,5 dl fløde
-
Salt
-
Frisk vinter-, efterår- eller sommertrøffel
-
Salat af eget valg til 2 personer
-
200 gram pasta
Sådan gør du:
Start med at koge din hummer i 5-6 minutter i saltet vand. Lad den derefter køle ned inden du løsner kødet fra skallerne. Vi serverer hummer med en trøffel-smør sauce, som du laver ved først at reducere hvidvinen til der kun er smule tilbage i gryden/panden. Derefter tilsætter du fløden og tilføjer langsomt det kolde smør til saucen lidt af gangen. Det er vigtigt at du rører den kolde smør ud i saucen, så den langsomt tykner.
Når smøren er tilsat, bør du have en sauce med en lækker konsistens. Slutteligt smager du til med salt, og river en god mængde trøffel ud i saucen. Tilpas mængden af trøffel efter hvor kraftig du vil have saucen.
Server din hummer med en sprød salat og/eller pasta eller risotto. Den lækre trøffelsauce hældes udover hummer/tilbehør til sidst.
Velbekomme!