Cremet Trøffelpasta

Nyd en drømmende, cremet trøffelpasta, der smelter på tungen og efterlader en uimodståelig smag af trøfler. Denne opskrift forener fløjlsblød pasta med den intense aroma af trøfler i en ret, der er ren luksus. Perfekt til en særlig aften, hvor du vil forkæle dig selv eller dine gæster med en pastaret, der tager dine smagsløg på en uforglemmelig rejse. Denne opskrift er lavet i samarbejde med @madmomster. 

Det skal du bruge: 

(2 personer)
  • 1 skalotteløg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • Lidt smør og Olie
  • 400g pasta

  • 150 g fintrevet parmesan 

  • 1 dl fond hønse eller grøntsags
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 

  • ca. 10-15g fintrevet trøffel pr person. Find friske trøfler her
  • 1 frisk trøffel
Pastavand
  • 2-3 dl
Friskkværnet peber og salt

Sådan gør du:

Kog pastaen et par min mindre end al dente. 
Pastaen tilbereder videre på panden, så det er vigtigt den ikke for for meget. 
Smelt smør og olie på en pande ved middel varme – tilsæt løg og hvidløg og lad det klare i 2 min. Tilsæt hvidvin og lad det simre.

Tilsæt fond og fløde og lad det simre videre.

Tilsæt revet parmesan og et ordentligt skud friskkværnet peber. Tag pastaen direkte fra gryden, og vend det godt sammen. Tilsæt også 1 dl pastavand.
Skru op til middel varme, så retten varmes godt igennem, og saucen begynder at tykne og “kramme” pastaen.

Tilsæt revet trøffel eller trøffelolie. Sørg for retten ikke koger men blot varmes.

Vend det sammen. Smag og juster.

Så skal der anrettes. Top med fintrevet trøffel - og så spiser du.

Denne opskrift kan tilpasses med forskellige typer trøfler for en unik smagsoplevelse hver gang. Gå på opdagelse i vores sortiment af friske trøfler i sæson. Friske trøfler i sæson smager altid af mere. [Klik her for at se vores trøfler]