Vanilieis med honningtrøffel
Vaniljeis i vaffel er en klassiker, men når du tilsætter honningtrøffel, bliver det til noget helt særligt. Den cremede is møder den intense, aromatiske smag af trøffel, og resultatet er en dessert, der er både overraskende og luksuriøs. Hvis du vil prøve noget nyt og elegant, er denne opskrift lige noget for dig. Denne opskrift er lavet i samarbejde med @morjegersulten.
Det skal du bruge:
(4 personer)
- 3 æggeblommer
- 90g sukker
- 175g piskefløde
- 225g sødmælk
- 1 vaniljestang
- 15 g honningtrøffel, fintrevet
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommerne grundigt sammen med sukker og vaniljesukker til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt mælk og fløde og pisk det sammen.
- Kom massen i en kasserolle og varm den langsomt op til 82 grader under konstant omrøring. For at tjekke om massen er korrekt legeret kan du dyppe en dejskraber i massen og så køre en finger vandret igennem det, som sidder på dejskraberen. Får du et tydeligt spor, hvor den del af ismassen, som sidder på øverste del ikke løber ned i sporet, så er massen legeret som den skal.
- Kom ismassen i køleskab og lad den blive HELT kold.
- Kom nu massen i ismaskinen og lad den kører indtil konsistensen er som softice. Kom derefter isen i en fryseegnet bøtte og frys den til den har sat sig helt.
Forslag til servering:
Isvafler dyppet i mørk chokolade og drysset med kakaonips og frysetørret hindbær.
Denne opskrift er lige så alsidig som de trøfler, du kan bruge i den. Gå på opdagelse i vores sortiment af friske trøfler i sæson, og vælg den, der passer bedst til din smag. Friske trøfler i sæson smager altid af mere. [Se vores friske trøfler her]