Steak burger med trøffelmayo

Gør dig klar til en burgeroplevelse ud over det sædvanlige. Denne steak burger med trøffelmayo er den perfekte kombination af saftigt, grillet kød og en luksuriøs, cremet trøffelmayo, der løfter hver bid til nye højder. Denne opskrift er lavet i samarbejde med @morjegersulten.

Det skal du bruge: 

(2 personer)

Til trøffelmayo:

  • 3 dl rapsolie
  • 1 æggeblomme + 1 helt æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 1/2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 15g fintrevet sommertrøffel

Til svampene:

  • 250g brune svampe i mindre stykker
  • 20g smør
  • 1 spsk tør hvidvin
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk groft salt

Til burgeren:

  • 2 Brioche burgerboller
  • 2 personer
  • 300g mør oksesteak (jeg brugte Angus chuck
  • eye steak), stegt som du bedst kan lide den
  • 2 skiver rød cheddar
  • Syltet rødløg gerne hjemmelavet
  • Lidt rucola

Sådan gør du:

Lav trøffelmayo:

  1. I et rent blenderglas kommes æg, æggeblomme, citronsaft, hvidløg og dijonsennep i. Hæld olien over til sidst og lad det hele falde til ro.
  1. Sæt stavblenderen forsigtigt ned til bunden og lad olien falde til ro igen. Med små korte intervaller blender du i starten til olien og ægget begynder at blive tykkere og tykkere i bunden.
  1. Bevæg derefter stavblenderen op igennem glasset og øg intervallerne du blender i for til sidst at blende med fuld smadder. Smag til med salt og peber.
  1. Tag halvdelen af mayo'en fra og brug den som dyppelse til dine fritter. Den anden halvdel blander du fintrevet sommertrøffel i.

Lav svampene:

  1. På en pande smeltes smøren og svampene kommes ved. Lad dem stege til de begynder at tage farve og til de begynder at smide vand.
  1. Tilsæt hvidvin, timian og salt og lad det hele stege under jævnlige omrøringer og god temperatur til vandet er fordampet.
  1. Kom Svampene op i en minihakker og hak til du har en fin pureret konsistens, som kan smøres på brødet.

Lav burgeren:

  1. Varm brødene i ovnen - de kan også steges i lidt smør på skærefladen på en pande.
  2. Kom en skive cheddar på underbollen mens den er godt varm og lad det smelte let.
  3. Smør et lag af svampene oven på inden du lægger skiver af dit stegte kød på.
  4. Kom syltet rødløg på sammen med lidt rucola inden du ligger overbollen på.

Uanset hvilken type trøffel du vælger, vil den løfte denne opskrift til nye højder. Se vores aktuelle udvalg af friske trøfler, og find din foretrukne variant i sæson. Friske trøfler i sæson smager altid af mere. [Klik her for at se mere]