Surdejsbrød med blå ost, pære og honningtrøffel

Surdejsbrød er altid en fornøjelse, men når det kombineres med blå ost, saftige pærer og et strejf af honningtrøffel, løftes det til et helt nyt niveau. Denne opskrift bringer det bedste fra både det salte, søde og umamirige køkken sammen i en enkel, men sofistikeret ret. Perfekt som en luksuriøs snack eller som et imponerende indslag på tapasbordet. Denne opskrift er lavet i samarbejde med @morjegersulten.

Det skal du bruge: 

  • 1 pære skåret i meget tynde skiver
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 små skiver surdejsbrød (kan erstattes af
  • andre typer brød), steges i smør på pande
  • 50g blå ost, jeg bruger en rørt og smørbar
  • fra Saint Agur
  • 20g saltet smør
  • 10 g valnødder, finthakket
  • Frisk timian, bladene herfra
  • ca. 10 g Honningtrøffel

Sådan gør du:

  1. Kom de helt tynde skiver pære i en skål og hæld citronsaften over.
  2. Mens pærerne ligger i citron skal smøren brunes. Kom smøren i en pande og lad den smelte ved middel temperatur. Lad den bruse godt op for derefter at blive gyldenbrun. Den skal dufte af nødder.
  3. Tag pærerne op af citronsaften og tør dem let i et stykke køkkenrulle.
  4. Smør brødene på begge sider med lidt smør og steg dem gyldne ved middelvarme på en pande.
  5. Smør blå ost på brødene, fordel de tynde skiver pære ovenpå.
  6. Kom den brunet smør på pærerne, drys med finthakket valnødder, frisk timian og slut af med tynde skiver af honningtrøffel.

Denne opskrift fungerer fantastisk med enhver slags trøffel, så du kan vælge din favorit. Tag et kig på vores udvalg af friske trøfler i sæson, og find den perfekte til din næste ret. Friske trøfler i sæson smager altid af mere. [Klik her for at se vores trøfler]