Stegt kylling med trøffel- og svampestuvning
En superlækker hovedret, som passer perfekt til de mange kolde aftenener. Retten kan både laves til større og mindre selskaber, men er også et godt alternativ til hverdagens ’almindelige’ retter.
Det skal du bruge:
- Kyllingfiletter (ca. 180g pr. pers.)
- Blandet (spiselige) svampe (ca. 50-100g pr. pers.)
- Frisk trøffel
- Skalotteløg
- Smør
- Fløde
Sådan gør du:
Kyllingen klargøres og krydres efter behov med salt og peber. Steg fileterne på en varm pande og vend efter behov.
Rens svampene med en lille kniv. Du skal endelig ikke vaske dem i vand. Brug i stedet kniven til at fjerne evt. urenheder. Skær dem i mindre stykker. Skalotteløgene pilles og skøres i små skiver. Rist både svampe og løg på en varm pande i en smule smør, så begge dele tager farve. Tilsæt 1-2 dl. fløde og høvl en masse frisk trøffel. Du kan ikke bruge for meget her. Lad det hele koge ind.
Anret i en dyb tallerken med svampe- løgstuvningen i bunden og kyllingen øverst. Pynt med lidt grøn og høvl lidt mere frisk trøffel over hele retten.