Rørt tatar med chips og friske trøfler
Forvandl den klassiske tatar til en luksuriøs smagsoplevelse med vores opskrift på rørt tatar med chips og friske trøfler. Den silkebløde, krydrede tatar kombineres med sprøde chips og den intense aroma af friske trøfler, hvilket skaber en ret, der er både raffineret og uimodståelig. Perfekt som en imponerende forret eller en ekstraordinær snack til din næste middag. Denne opskrift er lavet i samarbejde med @madmomster.
Det skal du bruge:
Til Tatar:
- 300 g oksemørbrad/okseinderlår hakket eller kørt
- 1 bundt purløg
- Toppen af 1 forårsløg
- 1 bundt persille
- 1 lille skalotteløg
- 1 Citron
- lidt Tabasco
- Worchestersauce
- Dijon sennep
- Trøffelolie fra trøffelshoppen.dk
Til resterende dele:
- 2 bagekartofler
- Mayo
- 2 æggeblommer
Sådan gør du:
Chips:
2 bagekartofler rives på mandolin jern til små stænger. Kan snittes. Kommes i lunken vand og skylles for stivelse. Herefter overhældes de med kogende vand og lad stå i 5 min. Hæld vandet fra og tør dem helt. Varm en gryde op med olie til 170-180 grader og friter chipsene. Kom dem på en klæde når de er færdige.
Trøffelmayo:
Lave din mayo og riv trøffel i.
Confiteret blomme:
Tænd ovnen på 65 grader. Fyld to små skåle der kan gå i ovnen med neutral olie. Del blommen fra 2 æg og kom i hver deres skål og kom låg på. Giv dem en time ved 65 grader. Løft forsigtigt blommen op når du skal bruge den.
Vent med at bland alle ingredienserne her til du skal servere. Snit oksekød, purløg, forårsløg, skalotteløg og persille fint og put i en skål. Riv skallen fra en citron og tilføj 10 dråber tabasco, to spiseskefuld worchestersauce og to spiseskefuld sennep.
Anretning:
Rør tataren sammen med saften fra ½ citron, ½ dl trøffelmayo, salt og peber. Smag til for syre og salt. Anret tataren på en tallerken. Top med trøffelmayo, blommen i midten, chips, grønt og revet trøffel.
Denne opskrift er alsidig og fungerer med enhver trøffel. Udforsk vores udvalg af friske trøfler i sæson, og find den perfekte kombination til din ret. Friske trøfler i sæson smager altid af mere. [Klik her for at se vores trøfler]