Frisk pasta med frisk trøffel

Denne ret kan bruges som enten forret eller hovedret. En enkel forret – eller en mættende hovedret. Uanset hvad vil dine gæster værdsætte den cremede ret, som tilsat friskhøvlet trøffel bare er lidt bedre end andre pastaretter.

 

Det skal du bruge:

  • Frisk pasta 170g
    • Olivenolie
    • 40g butter
    • 80-100 g fløde
    • 2 fed hvidløg
    • 100 g vegetabilsk eller kyllingefond
    • Ost (brug helst en fast og saltet, f.eks. Parmesan)
    • 1 spiseske Creme fraiche
    • 1 æggeblomme
    Frisk trøffel (Alle trøfler kan bruges. På billedet er frisk vintertrøffel)

Sådan gør du:

Kog den friske pasta med lidt salt.
Skyl med vand, tilsæt derefter olivenolie, og bland sammen.
Knus hvidløgene for at frigive smagen. Smelt smørret i en gryde på medium varme. Tilsæt olivenolie og knust hvidløg. Kog i ca. 30 sekunder. Hæld en halv kop fond i stegepanden, og rør godt for at kombinere og reducere. Fjern hvidløgene,  tilsæt samme mængde fløde og reducer med halvdelen. Krydre med salt peber og eventuel hakket trøffel.
Tilsæt pasta i saucen og bland godt, indtil pastaen er fuldstændigt blandet i saucen, tilsæt en ske creme fraiche for en ekstra luksussauce. Afslut retten ved at tilføje 1 æggeblomme midt i skålen med pastaen og riv til sidst trøflen henover.