Frisk pasta med frisk trøffel

Denne ret kan bruges som enten forret eller hovedret. En enkel forret – eller en mættende hovedret. Uanset hvad vil dine gæster værdsætte den cremede ret, som tilsat friskhøvlet trøffel bare er lidt bedre end andre pastaretter.

Det skal du bruge:

  • Frisk pasta 170g
  • Olivenolie
  • 40g butter
  • 80-100 g fløde
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g vegetabilsk eller kyllingefond
  • Ost (brug helst en fast og saltet, f.eks. Parmesan)
  • 1 spiseske Creme fraiche
  • 1 æggeblomme
  • Frisk trøffel (Alle trøfler kan bruges. På billedet er frisk vintertrøffel)

Sådan gør du:

  1. Kog den friske pasta med lidt salt.
  2. Skyl med vand, tilsæt derefter olivenolie, og bland sammen.
  3. Knus hvidløgene for at frigive smagen.
  4. Smelt smørret i en gryde på medium varme.
  5. Tilsæt olivenolie og knust hvidløg. Kog i ca. 30 sekunder.
  6. Hæld en halv kop fond i stegepanden, og rør godt for at kombinere og reducere.
  7. Fjern hvidløgene, tilsæt samme mængde fløde og reducer med halvdelen.
  8. Krydre med salt peber og eventuel hakket trøffel.
  9. Tilsæt pasta i saucen og bland godt, indtil pastaen er fuldstændigt blandet i saucen, tilsæt en ske creme fraiche for en ekstra luksussauce.
  10. Afslut retten ved at tilføje 1 æggeblomme midt i skålen med pastaen og riv til sidst trøflen henover.

God fornøjelse!