juni 18, 2020
Frisk pasta med frisk trøffel
Denne ret kan bruges som enten forret eller hovedret. En enkel forret – eller en mættende hovedret. Uanset hvad vil dine gæster værdsætte den cremede ret, som tilsat friskhøvlet trøffel bare er lidt bedre end andre pastaretter.
Det skal du bruge:
- Frisk pasta 170g
- Olivenolie
- 40g butter
- 80-100 g fløde
- 2 fed hvidløg
- 100 g vegetabilsk eller kyllingefond
- Ost (brug helst en fast og saltet, f.eks. Parmesan)
- 1 spiseske Creme fraiche
- 1 æggeblomme
- Frisk trøffel (Alle trøfler kan bruges. På billedet er frisk vintertrøffel)
Sådan gør du:
- Kog den friske pasta med lidt salt.
- Skyl med vand, tilsæt derefter olivenolie, og bland sammen.
- Knus hvidløgene for at frigive smagen.
- Smelt smørret i en gryde på medium varme.
- Tilsæt olivenolie og knust hvidløg. Kog i ca. 30 sekunder.
- Hæld en halv kop fond i stegepanden, og rør godt for at kombinere og reducere.
- Fjern hvidløgene, tilsæt samme mængde fløde og reducer med halvdelen.
- Krydre med salt peber og eventuel hakket trøffel.
- Tilsæt pasta i saucen og bland godt, indtil pastaen er fuldstændigt blandet i saucen, tilsæt en ske creme fraiche for en ekstra luksussauce.
- Afslut retten ved at tilføje 1 æggeblomme midt i skålen med pastaen og riv til sidst trøflen henover.
God fornøjelse!