Risotto med ost og revet trøffel

En smagfuld hovedret som smager af efterår, kølige dage og tændte stearinlys. En ret, hvor du og dine gæster vil nyde hver eneste bid, mens I drømmende overvejer en portion mere.

 

Det skal du bruge (estimeret til 5 pers.):

  • 500g risottoris
  • 2 mellemstore løg
  • 2 hele søde majs
  • 2 deciliter hvidvin
  • 1 liter vand m. bouillon
  • 2dl fløde
  • Ost (gerne en fast, saltet ost; eksempelvis parmesan)
  • Frisk trøffel (Alle trøfler kan bruges, på billederne er sort vintertrøffel)

Sådan gør du:

Fjern majs fra stilkene.
Riv osten med fint rivejern.
Sæt en gryde med 1 liter vand til kogepunktet, tilsæt stilke og fond og den resterende skorpe af osten, og lad derefter langsomt simre i 15 minutter.
Finhak løgene, og steg dem i smør i en gryde, tilsæt majs og kog forsigtigt. Når de er bløde, tilsættes hvidvin og koges. Tilsæt derefter risottorisen.
Hæld derefter den varme bouillon over en kop ad gangen, og lad den koge under omrøring, indtil bestanden er helt absorberet, fortsæt indtil risen er mør.

Når risottoen er mør, tilsæt fløden, og hæld derefter osten hen over skålen. Når din risotto har den ønskede cremede konsistens, smag til med lidt salt og peber.

 

Server risottoen i en dyb tallerken og frisk revet trøffel over skålen.