Efterårstrøffel

Efterårstrøffel

Fra lat. Tuber Uncinatum

Sæson: fra september til januar

Tuber Uncinatum er den mest udbredte spiselige trøffelsort i Europa. Efterårstrøfler, som høstes i september-november, minder med sin milde smag og duft lidt om sommertrøflen, men jo senere hen i sæsonen, vi kommer, jo kraftigere karakter får trøflen og kommer derved til at minde mere om vintertrøflen.

Tuber Uncinatum foretrækker skyggefulde steder. Smag og duft kan variere fra mild til kraftig afhængig af miljøets indflydelse. Den forbindes med rødder af eg, bøg, hazel, poppel, fyr- og lindetræer, og modningstiden er mellem september og januar.

Den kødfulde indre masse  i en moden Tuber Uncinatum er fast og mørkebrun med mange tynde hvide linjer, som ikke ændrer deres farve i kontakt med luft. Deres hud er mørk og en smule grov. Tuber Uncinatum har en uregelmæssig overflade og er formet som en lille knold.

Dens størrelse varierer fra 2-9 cm.

Anbefalet gram pr. person:

Det er forskelligt fra ret til ret, hvor mange gram trøffel der bør bruges. Vi anbefaler dog ca 5-15 gram pr. person afhængig af, om det er til en forret eller en hovedret – og hvor kraftig en trøffelsmag, man ønsker at tilføje sin ret.

Holdbarhed:

Trøflerne holder gerne 5-10 dage friske, hvis opbevares korrekt.

Opbevaring:

Trøflerne bør opbevares i en lukket beholder med enten papir eller ris, som suger væsken fra trøflerne. Ved at opbevare dem på denne måde sikrer du længst mulig holdbarhed. Skift papiret hver 1-2 dag.