Hvid trøffel

Hvid trøffel

Fra lat. Tuber Magnatum Pico

Sæson: Fra oktober til december

Magnatum Pico er den mest eksklusive spiselige trøffel i verden, og prisen er op til 3000 Euro pr. Kg. Den bliver for det meste plukket i Italien, og den kan også findes i Istrien, Slovenien og Ungarn. Den vokser overvejende i grå kalkstensjord med høj mikroporøsitet med kun få sten. Den vælger altid skyggefulde skovområder med begrænsede temperaturændringer. Magnatum Pico forbindes med rødder af poppel, pil, hassel, eg og hasselnødder og tiden for høsten er meget kort – fra oktober til december.

Overfladen er lys og glat, og den bliver oftest fra 2-15 cm. Den kødfulde indre masse er fast og sæbeagtig i strukturen. I begyndelsen er kødets farve hvidlig og derefter lysegul, okkerbrun, rødbrun og får mange små, tynde, hvide linjer i kødet.

Intensiv i duft og stærk, men behagelig i smag.

Anbefalet gram pr. person:

Det er forskelligt fra ret til ret, hvor mange gram trøffel der bør bruges. Vi anbefaler dog ca 5-15 gram pr. person afhængig af, om det er til en forret eller en hovedret – og hvor kraftig en trøffelsmag, man ønsker at tilføje sin ret.

Holdbarhed:

Trøflerne holder gerne 5-7 dage friske, men du kan konservere dem med alkohol til senere brug.

Opbevaring:

Trøflerne bør opbevares i en lukket beholder med enten papir eller ris, som suger væsken fra trøflerne. Ved at opbevare dem på denne måde sikrer du længst mulig holdbarhed – og så får risottorisene en lækker smag fra trøflerne, som kommer til udtryk under kogning.