Sommertrøffel

Sommertrøffel

 

Fra lat. Tuber Aestivium

Sæson: Fra maj til november

Istrien producerer betydelige mængder af denne sorte trøffelsort, som oftest vokser på sundere dele af kompakte terræner med mere ler. Tuber Aestivum forbindes med rødder fra flere træer: Eg, bøg, poppel, hassel, fyr og lind. De vokser tæt på overfladen og afslører sin tilstedeværelse gennem små revner i jorden. Sommertrøflerne findes fra maj til november og i solrige vejrforhold, kan den også findes i december.

Formen og farven på sommertrøflens hud svarer til den sorte trøffels overflade, men kødfarven er hvid, og denne ændrer sig ikke. Glukus (den kødfulde sporbærende indre svampemasse) er hvidlig, fast og hård, men kan også fremstå gullig, rødbrun eller olivenbrun. Den mørkebrune eller sorte overflade ligner grov bark. Formen er mere eller mindre kugleformet og kan ligne en klump.

Sommertrøflernes duft er bleg og behagelig, men det skjuler ikke den typiske svampeduft, som trøfler gerne har. Denne trøffel har en mildere aroma og dermed er prisen også lavere.

Sommertrøfler får en gennemsnitlig størrelse fra 2-10 cm. Tuber Aestivum er derfor en af de største trøffelsorter.

Anbefalet gram pr. person:

Det er forskelligt fra ret til ret, hvor mange gram trøffel der bør bruges. Vi anbefaler dog ca 10-15 gram pr. person afhængig af, om det er til en forret eller en hovedret.

Holdbarhed:

Trøflerne holder gerne 5-20 dage friske, men du kan konservere dem med alkohol til senere brug.

Opbevaring:

Trøflerne bør opbevares i en lukket beholder med enten papir eller ris, som suger væsken fra trøflerne. Ved at opbevare dem på denne måde sikrer du længst mulig holdbarhed – og så får risottorisene en lækker smag fra trøflerne, som kommer til udtryk under kogning.